Maven deploy fails since upgrade from 1.400

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Maven deploy fails since upgrade from 1.400

Martijn Baay
Dear Jenkins users,

Since the upgrade from 1.400 a couply of my maven jobs are failing. This first happend when I upgraded to 1.403 and only applies to jobs which are deployed to a repository.
Following is the stacktrace:

ERROR: Error deploying artifact: Failed to transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
org.apache.maven.artifact.deployer.ArtifactDeploymentException: Error deploying artifact: Failed to transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
	at hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:175)
	at hudson.maven.reporters.MavenArtifactRecord.deploy(MavenArtifactRecord.java:136)
	at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:140)
	at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
	at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:644)
	at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:623)
	at hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:818)
	at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:570)
	at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
	at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:440)
	at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
	at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
Caused by: org.apache.maven.wagon.TransferFailedException: Failed to transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
	at org.apache.maven.wagon.providers.http.LightweightHttpWagon.finishPutTransfer(LightweightHttpWagon.java:205)
	at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:413)
	at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.transfer(AbstractWagon.java:392)
	at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:365)
	at org.apache.maven.wagon.StreamWagon.put(StreamWagon.java:163)
	at org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putRemoteFile(DefaultWagonManager.java:543)
	at org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putArtifact(DefaultWagonManager.java:494)
	at hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:160)
	... 11 more

Now this error looks like a repository configuration issue, however that configuration did not change. I then upgraded to Jenkins 1.404 this morning, and now the following error occurs:
ERROR: Publisher hudson.maven.RedeployPublisher aborted due to exception
java.lang.NullPointerException
	at hudson.tools.ToolLocationNodeProperty.getToolHome(ToolLocationNodeProperty.java:96)
	at hudson.tools.ToolInstallation.translateFor(ToolInstallation.java:149)
	at hudson.tasks.Maven$MavenInstallation.forNode(Maven.java:510)
	at hudson.maven.RedeployPublisher.createEmbedder(RedeployPublisher.java:204)
	at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:129)
	at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
	at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:649)
	at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:625)
	at hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:838)
	at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:572)
	at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
	at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:454)
	at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
	at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)

Does anyone know how to solve this issue or should I file a bugreport on this one?

- Martin
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Maven deploy fails since upgrade from 1.400

Olivier Lamy-2
How your job is configured ?
Does it run on master or node ?
Have you configured some maven installations and linked this
installation to your job ?



2011/3/30 Martijn Baay <[hidden email]>:

> Dear Jenkins users,
> Since the upgrade from 1.400 a couply of my maven jobs are failing. This
> first happend when I upgraded to 1.403 and only applies to jobs which are
> deployed to a repository.
> Following is the stacktrace:
>
> ERROR: Error deploying artifact: Failed to transfer file:
> http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
> org.apache.maven.artifact.deployer.ArtifactDeploymentException: Error
> deploying artifact: Failed to transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar.
> Return code is: 401
> at
> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:175)
> at
> hudson.maven.reporters.MavenArtifactRecord.deploy(MavenArtifactRecord.java:136)
> at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:140)
> at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
> at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:644)
> at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:623)
> at
> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:818)
> at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:570)
> at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
> at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:440)
> at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
> at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
> Caused by: org.apache.maven.wagon.TransferFailedException: Failed to
> transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
> at
> org.apache.maven.wagon.providers.http.LightweightHttpWagon.finishPutTransfer(LightweightHttpWagon.java:205)
> at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:413)
> at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.transfer(AbstractWagon.java:392)
> at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:365)
> at org.apache.maven.wagon.StreamWagon.put(StreamWagon.java:163)
> at
> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putRemoteFile(DefaultWagonManager.java:543)
> at
> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putArtifact(DefaultWagonManager.java:494)
> at
> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:160)
> ... 11 more
>
> Now this error looks like a repository configuration issue, however that
> configuration did not change. I then upgraded to Jenkins 1.404 this morning,
> and now the following error occurs:
>
> ERROR: Publisher hudson.maven.RedeployPublisher aborted due to exception
> java.lang.NullPointerException
> at
> hudson.tools.ToolLocationNodeProperty.getToolHome(ToolLocationNodeProperty.java:96)
> at hudson.tools.ToolInstallation.translateFor(ToolInstallation.java:149)
> at hudson.tasks.Maven$MavenInstallation.forNode(Maven.java:510)
> at
> hudson.maven.RedeployPublisher.createEmbedder(RedeployPublisher.java:204)
> at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:129)
> at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
> at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:649)
> at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:625)
> at
> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:838)
> at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:572)
> at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
> at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:454)
> at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
> at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
>
> Does anyone know how to solve this issue or should I file a bugreport on
> this one?
>
> - Martin



--
Olivier Lamy
http://twitter.com/olamy
http://www.linkedin.com/in/olamy
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Maven deploy fails since upgrade from 1.400

David Karlsen
Same as I got on my master node - it's working on the slaves. ( I updated the existing issue which was reopened).

2011/3/30 Olivier Lamy <[hidden email]>
How your job is configured ?
Does it run on master or node ?
Have you configured some maven installations and linked this
installation to your job ?



2011/3/30 Martijn Baay <[hidden email]>:
> Dear Jenkins users,
> Since the upgrade from 1.400 a couply of my maven jobs are failing. This
> first happend when I upgraded to 1.403 and only applies to jobs which are
> deployed to a repository.
> Following is the stacktrace:
>
> ERROR: Error deploying artifact: Failed to transfer file:
> http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
> org.apache.maven.artifact.deployer.ArtifactDeploymentException: Error
> deploying artifact: Failed to transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar.
> Return code is: 401
>       at
> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:175)
>       at
> hudson.maven.reporters.MavenArtifactRecord.deploy(MavenArtifactRecord.java:136)
>       at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:140)
>       at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:644)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:623)
>       at
> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:818)
>       at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:570)
>       at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>       at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:440)
>       at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>       at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
> Caused by: org.apache.maven.wagon.TransferFailedException: Failed to
> transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
>       at
> org.apache.maven.wagon.providers.http.LightweightHttpWagon.finishPutTransfer(LightweightHttpWagon.java:205)
>       at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:413)
>       at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.transfer(AbstractWagon.java:392)
>       at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:365)
>       at org.apache.maven.wagon.StreamWagon.put(StreamWagon.java:163)
>       at
> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putRemoteFile(DefaultWagonManager.java:543)
>       at
> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putArtifact(DefaultWagonManager.java:494)
>       at
> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:160)
>       ... 11 more
>
> Now this error looks like a repository configuration issue, however that
> configuration did not change. I then upgraded to Jenkins 1.404 this morning,
> and now the following error occurs:
>
> ERROR: Publisher hudson.maven.RedeployPublisher aborted due to exception
> java.lang.NullPointerException
>       at
> hudson.tools.ToolLocationNodeProperty.getToolHome(ToolLocationNodeProperty.java:96)
>       at hudson.tools.ToolInstallation.translateFor(ToolInstallation.java:149)
>       at hudson.tasks.Maven$MavenInstallation.forNode(Maven.java:510)
>       at
> hudson.maven.RedeployPublisher.createEmbedder(RedeployPublisher.java:204)
>       at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:129)
>       at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:649)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:625)
>       at
> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:838)
>       at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:572)
>       at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>       at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:454)
>       at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>       at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
>
> Does anyone know how to solve this issue or should I file a bugreport on
> this one?
>
> - Martin



--
Olivier Lamy
http://twitter.com/olamy
http://www.linkedin.com/in/olamy



--
--
David J. M. Karlsen - http://www.linkedin.com/in/davidkarlsen

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Maven deploy fails since upgrade from 1.400

Martijn Baay
In reply to this post by Olivier Lamy-2
Hey Olivier,

It is running on the Master node (there are no slaves). The project is indeed linked to a maven installation which is configured in the Jenkins configuration panel. This configuration did not change. The job runs maven with the goal 'clean package' - and deployment is done via the 'Deploy artifacts to Maven repository' checkbox.

On Wed, Mar 30, 2011 at 9:22 AM, Olivier Lamy <[hidden email]> wrote:
How your job is configured ?
Does it run on master or node ?
Have you configured some maven installations and linked this
installation to your job ?



2011/3/30 Martijn Baay <[hidden email]>:
> Dear Jenkins users,
> Since the upgrade from 1.400 a couply of my maven jobs are failing. This
> first happend when I upgraded to 1.403 and only applies to jobs which are
> deployed to a repository.
> Following is the stacktrace:
>
> ERROR: Error deploying artifact: Failed to transfer file:
> http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
> org.apache.maven.artifact.deployer.ArtifactDeploymentException: Error
> deploying artifact: Failed to transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar.
> Return code is: 401
>       at
> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:175)
>       at
> hudson.maven.reporters.MavenArtifactRecord.deploy(MavenArtifactRecord.java:136)
>       at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:140)
>       at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:644)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:623)
>       at
> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:818)
>       at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:570)
>       at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>       at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:440)
>       at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>       at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
> Caused by: org.apache.maven.wagon.TransferFailedException: Failed to
> transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
>       at
> org.apache.maven.wagon.providers.http.LightweightHttpWagon.finishPutTransfer(LightweightHttpWagon.java:205)
>       at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:413)
>       at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.transfer(AbstractWagon.java:392)
>       at org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:365)
>       at org.apache.maven.wagon.StreamWagon.put(StreamWagon.java:163)
>       at
> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putRemoteFile(DefaultWagonManager.java:543)
>       at
> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putArtifact(DefaultWagonManager.java:494)
>       at
> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:160)
>       ... 11 more
>
> Now this error looks like a repository configuration issue, however that
> configuration did not change. I then upgraded to Jenkins 1.404 this morning,
> and now the following error occurs:
>
> ERROR: Publisher hudson.maven.RedeployPublisher aborted due to exception
> java.lang.NullPointerException
>       at
> hudson.tools.ToolLocationNodeProperty.getToolHome(ToolLocationNodeProperty.java:96)
>       at hudson.tools.ToolInstallation.translateFor(ToolInstallation.java:149)
>       at hudson.tasks.Maven$MavenInstallation.forNode(Maven.java:510)
>       at
> hudson.maven.RedeployPublisher.createEmbedder(RedeployPublisher.java:204)
>       at hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:129)
>       at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:649)
>       at
> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:625)
>       at
> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:838)
>       at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:572)
>       at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>       at hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:454)
>       at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>       at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
>
> Does anyone know how to solve this issue or should I file a bugreport on
> this one?
>
> - Martin



--
Olivier Lamy
http://twitter.com/olamy
http://www.linkedin.com/in/olamy

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Maven deploy fails since upgrade from 1.400

Olivier Lamy-2
Oki.
I have to check what is the issue when running this on master.


2011/3/30 Martijn Baay <[hidden email]>:

> Hey Olivier,
> It is running on the Master node (there are no slaves). The project is
> indeed linked to a maven installation which is configured in the Jenkins
> configuration panel. This configuration did not change. The job runs maven
> with the goal 'clean package' - and deployment is done via the 'Deploy
> artifacts to Maven repository' checkbox.
> On Wed, Mar 30, 2011 at 9:22 AM, Olivier Lamy <[hidden email]> wrote:
>>
>> How your job is configured ?
>> Does it run on master or node ?
>> Have you configured some maven installations and linked this
>> installation to your job ?
>>
>>
>>
>> 2011/3/30 Martijn Baay <[hidden email]>:
>> > Dear Jenkins users,
>> > Since the upgrade from 1.400 a couply of my maven jobs are failing. This
>> > first happend when I upgraded to 1.403 and only applies to jobs which
>> > are
>> > deployed to a repository.
>> > Following is the stacktrace:
>> >
>> > ERROR: Error deploying artifact: Failed to transfer file:
>> > http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
>> > org.apache.maven.artifact.deployer.ArtifactDeploymentException: Error
>> > deploying artifact: Failed to transfer file:
>> > http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar.
>> > Return code is: 401
>> >       at
>> >
>> > hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:175)
>> >       at
>> >
>> > hudson.maven.reporters.MavenArtifactRecord.deploy(MavenArtifactRecord.java:136)
>> >       at
>> > hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:140)
>> >       at
>> > hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>> >       at
>> >
>> > hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:644)
>> >       at
>> >
>> > hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:623)
>> >       at
>> >
>> > hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:818)
>> >       at
>> > hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:570)
>> >       at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>> >       at
>> > hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:440)
>> >       at
>> > hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>> >       at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
>> > Caused by: org.apache.maven.wagon.TransferFailedException: Failed to
>> > transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
>> >       at
>> >
>> > org.apache.maven.wagon.providers.http.LightweightHttpWagon.finishPutTransfer(LightweightHttpWagon.java:205)
>> >       at
>> > org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:413)
>> >       at
>> > org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.transfer(AbstractWagon.java:392)
>> >       at
>> > org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:365)
>> >       at org.apache.maven.wagon.StreamWagon.put(StreamWagon.java:163)
>> >       at
>> >
>> > org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putRemoteFile(DefaultWagonManager.java:543)
>> >       at
>> >
>> > org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putArtifact(DefaultWagonManager.java:494)
>> >       at
>> >
>> > hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:160)
>> >       ... 11 more
>> >
>> > Now this error looks like a repository configuration issue, however that
>> > configuration did not change. I then upgraded to Jenkins 1.404 this
>> > morning,
>> > and now the following error occurs:
>> >
>> > ERROR: Publisher hudson.maven.RedeployPublisher aborted due to exception
>> > java.lang.NullPointerException
>> >       at
>> >
>> > hudson.tools.ToolLocationNodeProperty.getToolHome(ToolLocationNodeProperty.java:96)
>> >       at
>> > hudson.tools.ToolInstallation.translateFor(ToolInstallation.java:149)
>> >       at hudson.tasks.Maven$MavenInstallation.forNode(Maven.java:510)
>> >       at
>> >
>> > hudson.maven.RedeployPublisher.createEmbedder(RedeployPublisher.java:204)
>> >       at
>> > hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:129)
>> >       at
>> > hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>> >       at
>> >
>> > hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:649)
>> >       at
>> >
>> > hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:625)
>> >       at
>> >
>> > hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:838)
>> >       at
>> > hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:572)
>> >       at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>> >       at
>> > hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:454)
>> >       at
>> > hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>> >       at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
>> >
>> > Does anyone know how to solve this issue or should I file a bugreport on
>> > this one?
>> >
>> > - Martin
>>
>>
>>
>> --
>> Olivier Lamy
>> http://twitter.com/olamy
>> http://www.linkedin.com/in/olamy
>
>



--
Olivier Lamy
http://twitter.com/olamy
http://www.linkedin.com/in/olamy
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Maven deploy fails since upgrade from 1.400

Martijn Baay
The issue was already registered (
https://issues.jenkins-ci.org/browse/JENKINS-9084 ), and today it has
been marked as fixed.

On 30-3-2011 11:08, Olivier Lamy wrote:

> Oki.
> I have to check what is the issue when running this on master.
>
>
> 2011/3/30 Martijn Baay<[hidden email]>:
>> Hey Olivier,
>> It is running on the Master node (there are no slaves). The project is
>> indeed linked to a maven installation which is configured in the Jenkins
>> configuration panel. This configuration did not change. The job runs maven
>> with the goal 'clean package' - and deployment is done via the 'Deploy
>> artifacts to Maven repository' checkbox.
>> On Wed, Mar 30, 2011 at 9:22 AM, Olivier Lamy<[hidden email]>  wrote:
>>> How your job is configured ?
>>> Does it run on master or node ?
>>> Have you configured some maven installations and linked this
>>> installation to your job ?
>>>
>>>
>>>
>>> 2011/3/30 Martijn Baay<[hidden email]>:
>>>> Dear Jenkins users,
>>>> Since the upgrade from 1.400 a couply of my maven jobs are failing. This
>>>> first happend when I upgraded to 1.403 and only applies to jobs which
>>>> are
>>>> deployed to a repository.
>>>> Following is the stacktrace:
>>>>
>>>> ERROR: Error deploying artifact: Failed to transfer file:
>>>> http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
>>>> org.apache.maven.artifact.deployer.ArtifactDeploymentException: Error
>>>> deploying artifact: Failed to transfer file:
>>>> http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar.
>>>> Return code is: 401
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:175)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.maven.reporters.MavenArtifactRecord.deploy(MavenArtifactRecord.java:136)
>>>>        at
>>>> hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:140)
>>>>        at
>>>> hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:644)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:623)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:818)
>>>>        at
>>>> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:570)
>>>>        at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>>>>        at
>>>> hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:440)
>>>>        at
>>>> hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>>>>        at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
>>>> Caused by: org.apache.maven.wagon.TransferFailedException: Failed to
>>>> transfer file: http://xxxx/yyyy-SNAPSHOT.jar. Return code is: 401
>>>>        at
>>>>
>>>> org.apache.maven.wagon.providers.http.LightweightHttpWagon.finishPutTransfer(LightweightHttpWagon.java:205)
>>>>        at
>>>> org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:413)
>>>>        at
>>>> org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.transfer(AbstractWagon.java:392)
>>>>        at
>>>> org.apache.maven.wagon.AbstractWagon.putTransfer(AbstractWagon.java:365)
>>>>        at org.apache.maven.wagon.StreamWagon.put(StreamWagon.java:163)
>>>>        at
>>>>
>>>> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putRemoteFile(DefaultWagonManager.java:543)
>>>>        at
>>>>
>>>> org.apache.maven.repository.legacy.DefaultWagonManager.putArtifact(DefaultWagonManager.java:494)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(DefaultArtifactDeployer.java:160)
>>>>        ... 11 more
>>>>
>>>> Now this error looks like a repository configuration issue, however that
>>>> configuration did not change. I then upgraded to Jenkins 1.404 this
>>>> morning,
>>>> and now the following error occurs:
>>>>
>>>> ERROR: Publisher hudson.maven.RedeployPublisher aborted due to exception
>>>> java.lang.NullPointerException
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.tools.ToolLocationNodeProperty.getToolHome(ToolLocationNodeProperty.java:96)
>>>>        at
>>>> hudson.tools.ToolInstallation.translateFor(ToolInstallation.java:149)
>>>>        at hudson.tasks.Maven$MavenInstallation.forNode(Maven.java:510)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.maven.RedeployPublisher.createEmbedder(RedeployPublisher.java:204)
>>>>        at
>>>> hudson.maven.RedeployPublisher.perform(RedeployPublisher.java:129)
>>>>        at
>>>> hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:19)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:649)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:625)
>>>>        at
>>>>
>>>> hudson.maven.MavenModuleSetBuild$RunnerImpl.post2(MavenModuleSetBuild.java:838)
>>>>        at
>>>> hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:572)
>>>>        at hudson.model.Run.run(Run.java:1386)
>>>>        at
>>>> hudson.maven.MavenModuleSetBuild.run(MavenModuleSetBuild.java:454)
>>>>        at
>>>> hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:88)
>>>>        at hudson.model.Executor.run(Executor.java:145)
>>>>
>>>> Does anyone know how to solve this issue or should I file a bugreport on
>>>> this one?
>>>>
>>>> - Martin
>>>
>>>
>>> --
>>> Olivier Lamy
>>> http://twitter.com/olamy
>>> http://www.linkedin.com/in/olamy
>>
>
>